Jun 4, 2015

BanankakeDenne kaken er noe av det beste jeg vet. Den er myk og saftig, og akkurat passe seig på utsiden. Den er ikke så fryktelig søt, og det liker jeg! Hva er vel bedre enn å spise kake uten at man føler seg alt for sukker- uggen etterpå? Jeg har vokst opp med denne kaken, og når jeg spiser den nå er det akkurat som å gå tilbake i tid. Har du den følelsen av og til når du spiser noe du har likt siden du var liten? Eller noe du har spist ved spesielle anledninger? Å, det er så fint med sånne mat- minner! Glede i hjertet og magen!  
 
Ellers så kan jeg jo fortelle at 11. februar 2015 kom to små frøkner til verden her i Skien. Og det sier kanskje noe om hvorfor det ikke har skjedd veldig mye på denne bloggen det siste året! Og plutselig var vi en familie på hele fem stykker (førstemann ble født 26.oktober 2013). Og nå nyter jeg livet uten en stor mage og alle de andre greiene som følger med den gravide tilværelsen. Og det beste er å kjenne inspirasjon og overskudd til å lage mat igjen!


Gluten- og melkefri banankake
Det viktigste når du skal lage denne kaken, er godt modne bananar. Det gir best smak. Ellers har du nok det meste i skapet ditt. Oppskriften her er gluten- og melkefri, men det er bare å bytte ut med vanlig hvetemel hvis du ikke trenger den glutenfri. Og havrefløte/ risfløte + fiberhusk kan byttes ut med 1 dl rømme hvis du tåler melkeprodukter. 


Ingredienser:

125 g smør, evt melkefri margarin
1,5 dl sukker
6 bananer (4 stk funker også)
2 egg
1 dl havrefløte, risfløte el.l. (Eller rømme hvis du tåler meieriprodukter)
1 ss fiberhusk (Dropp dette hvis du bruker vanlig hvetemel)
4,5 dl glutenfri kakemix, f.eks Toro sin. (Eller vanlig hvetemel)
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver


Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader.
Rør smør og sukker hvitt. 
Mos 3 (eller 2) av bananene med gaffel, og bland inn. 
Rør inn 1 og 1 egg i røren. 
Bland fiberhusk i havre/ risfløte og bland med det andre. Eller bare bland inn rømmen. 
Rør mel, bakepulver og vaniljesukker inn til slutt. 

Smør en 20 cm kakeform med litt smør, og dekk bunnen med bakepapir. 
Hell oppi røren. Del de resterende 3 (eller 2) bananene i tynne skiver, og fordel dem jevn over kaken. Stikk dem lett ned i røren. 

Stek på midterste rille i ca 50 min. Hvis du bruker større kakeform kortes steketiden noe ned. Kjenn etter med en strikkepinne etc om kaken er gjennomstekt. 

Avkjøl kaken på rist, og server den lunken. Eller kald. Denne kaken er også fin å fryse ned. Og hvis du skal servere den i bursdag er det sikkert kjempegodt med kremostglasur på den! Eller bare vaniljeis ved siden av. Oioioi. 
Jeg har en drøm om å lage is med denne kaken i en gang. Banankakevaniljeis. Men det får bli en annen gang. 
 
Og plutselig er det tomt. For denne kaken er nemlig veldig god! Og siden den ikke er så mektig, så kan man klare å spise ganske mye av den. Det vet jeg av erfaring (Og fullamming av tvillinger gjør sitt med apetitten)! 
Mat, mat, mat og glede i hjertet!
2 comments:

  1. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  2. I merely found this excellent post through google. This info is very useful and I will certainly save the bookmark. With thanks


    Hanuman Chalisa Yantra | Body Buildo | Fair Look | Slim Pro | Sandhi Sudha | Hot Shapers | Step Up Height Increaser

    ReplyDelete