Apr 18, 2013

Verdens beste pavlova med lemoncurdVerdens beste Pavlova!

Dette er virkelig pavlova på sitt beste! Den syrlige lemoncurden gir den perfekte kontrasten til den søte marengsbunnen, og med fløyelsmyk krem og det beste av frukt og bær kan det ikke bli bedre! Jeg klarer generelt ikke å spise så mye kaker for det blir for søtt. Men denne kan jeg spise farlig mye av, for den er så syrlig og god!

Oppskrift på marengsbunn:
4 romtempererte eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maizena
1 ts eddik

Ha eggehviter og salt i en ren bolle av glass eller stål (eller i bollen til kjøkkenmaskinen din). Visp på lav hastighet til eggehvitene danner mykt skum. Skru opp hastigheten, og når eggehvitene danner stive topper tilsetter du litt og litt sukker. Visp til blandingen er myk og glatt. Vend inn maizena og eddik med en slikkepott. 
Ha bakepapir på et stekebrett og form marengsen til en sirkel på ca 22 cm. Den kommer til å sige litt utover.
 
Varm ovnen til 250 grader. Når du setter marengsbunnen inn, skrur du ned temperaturen til 100 grader. Stek i 1 time uten å åpne døren. La gjerne kaken stå inni ovnen til den er avkjølt. Denne bunnen kan lages mange dager i forkant, bare oppbevar den et tørt sted. For eksempel inni et kjøkkenskap. Denne bunnen regnes til ca. 8 porsjoner. Lager du kake til et stort selskap kan du gjerne doble den. 

Oppskrift på lemoncurd: 
3/4 dl ferskpresset sitronsaft
250 g sukker
4 eggeplommer
85 g mykt meieri smør eller melkefritt smør
Bland sitronsaft, sukker og eggeplommmer i en liten gryte og kok sakte opp. Når den har kokt opp setter du gryten til sides og avkjøler i ca 15 min. 
Rør inn mykt smør og sett til siden. 

Oppskrift på Pavlova: 
1 marengsbunn
1/2 - 1 porsjon hjemmelaget lemoncurd
1/3 l kremfløte eller soyafløte til visping
1 -2 mango
2- 3 kiwi
1 kurv jordbær
1 kurv blåbær
evt Physalis

Hvis du lager denne pavlovaen til 17. mai så er det kjempefint å holde seg til jordbær, blåbær og bringebær. Skikkelige maifarger sammen med den hvite kremen :) 

Fremgangsmåte:
Rens og del frukt/ bær i passende biter.
Pisk kremfløte og bland inn litt lemoncurd.
Legg den ferdige marengsbunnen på et kakefat. Smør et tynt lag lemoncurd over hele bunnen. 
Fordel krem på midten av marengsbunnen. Ikke dra kremen for langt ut til kantene, for det vil frukten gjøre når den kommer på.
Fordel frukt og bær jevnt over hele kaken.   


Og slik kan det ferdige resultatet se ut :)


Mat mat mat og glede i hjertet. 

1 comment:

  1. Hei! Holder på å lage denne nå, gleder meg virkelig til å spise! :) er det slik at kaken ikke holder seg mer enn 1 dag? Og hvor lenge kan kaken stå før servering? :)

    ReplyDelete