Jeg begynner med å kutte vekk tuppene. Så koker jeg opp vann i en gryte, og har bønnene oppi. Så teller jeg til 20 el 30, hiver av vannet og skyller flere ganger i iskaldt vann og legger dem til tørk. Denne måten å koke grønnsaker på kalles "blanchering". Fargen, sprøheten og friskheten bevares. Når de er sånn passe tørre legger jeg dem på et fat og heller over litt god olivenolje og strør litt maldonsalt over. Det må bare prøves! Hvis du prøver, og ikke liker det, så må du ringe meg eller noe.
Og ja, kvaliteten på olivenoljen har litt og si her. Favoritten min til brekkbønner i år er Galiga e Vetrice fra Chianti Rufina i Toscana. Sjekk ut hjemmesiden deres her.
Lenge leve bladpersille. Rundt om kring i Oslo får du kjøpt enorme bunter til en 10'er. Så mye smak for så lite! oioioi.
Hva med å lage persilleolje? Kjør en del bladpersille med olivenolje i en blender til du får en jevn blanding.
Ha på fisken eller salaten eller hva det måtte være med litt sitron og salt. Glede i hjertet!
Mat mat mat.
Herlig.
Hei!
ReplyDeleteTenkte å informere deg om at jeg prøvde dette. Det var kjempegodt, men kjæresten min likte det ikke. Kanskje fordi han i utgangspunktet ikke liker brekkbønner? Men han er jo kenyaner og kjemperar... (Selv om det er en elendig unnskyldning, for de dyrker jo haugevis av brekkbønner i Kenya, så han burde like det).
Digger bloggen din :)
Hi and thank you for a great article. I really just love your blog. I will bookmark it and come back for more.
ReplyDeleteStep Up Height Increaser | Dhanlaxmi Yantra | Shakti Prash | Hair Growth Liquid | Slim 24 Pro