Jul 20, 2011

Coleslaw




Jeg digger coleslaw. Denne kremede salaten gjør at jeg får vann i munne bare jeg tenker på den! Og med sin sursøte smak + den litt pepperaktige smaken fra kålen gjør den perfekt til grillmat. Spesielt kjøtt som er grillet med en litt søtlig marinade, da en får herlige og smaksrike kontraster. Prøv denne som en variasjon til den grønne salaten, eller simpelten som et tillegg. Dess flere forskjellige ting en har på sommerbordet, dess gøyere blir det :)
  

Til 4 personer trenger du:   
 2 mellomstore gulrøtter
Et halvt kålhode
1 grønt og syrlig eple
En halv rødløk
Saften fra 1 sitron
1 dl crème fraiche
1dl Majones O&Co (eller annen god majones)
2 ss Hvit balsamico med Oregano O&CO (eller 1 ss annen eddik)
salt og pepper
1 ts sukker


 



 Begynn med å hakke rødløken i biter, og press over sitronsaft i en skål. Sett den til side.





 

Skjær gulrøttene og eplene i tynne strimler, og finsnitt kålen.






 Bland majones og crème fraiche i en skål, og rør inn eddik, salt, pepper og sukker. Bland dette med grønnsakene.




 Ha over rødløken som har trukket i sitronsaft, og smak til med saften som er igjen. Ha i mer rå løk hvis du ønsker kraftigere løksmak.


 


Nydelig til grillet kylling eller fisk, spareribs og saftige hamburgere!

1 comment:

  1. Hei!

    Så herlig å møte deg på en buss, med en stige, og med så glede for mat! Rødløk marinert i sitron er noe jeg hvertfall ble inspirert til å finne ut hvordan smaker! :D

    Karoline

    ReplyDelete