Jun 5, 2015

Glutenfrie pannekaker med kokosmelk
Glutenfrie pannekaker med kokosmelk

Når man er utgulpet, lei av å skifte bleier og gi tutten til tvillingene som våkner annehver gang, da kan en pannekakerøre kurere gruff.  Det er noe tilfredsstillende og se egg, mel og melk bli til en fløyelsmyk røre. Lyden av egget som treffer kanten på bakebollen i keramikk er for så vidt også balsam for sjelen. Har du prøvd å bake i en glassbolle er bolle av keramikk? Det gir en ekstra fin bakeopplevelse.


 

Jeg koser meg veldig med tvillingjentene mine, de er noen deilige godklumper. Men det kan jo bli litt mye gjentakelse og repitisjon av de samme tingene med sånne små skatter. Amming, raping, tørke gulp, leking i babygymmen, tørke opp mer gulp, synge litt, legge dem i vogna, vugge litt på vogna, ta den ene opp fordi det kommer enda en rap, ta den andre opp fordi hun skal også rape, liten pause, gi tutten, liten pause, gi tutten til den ene eller andre igjen. Og så ny amming og hele pakka om igjen. På sånne dager der alt dette er litt ekstra kjedelig, så er det veldig fint at en pannekakerøre kan kurere gruff.

Ingredienser: 4 egg
4 dl kokosmelk eller blanding av kokosmelk og rismelk. Eller vanlig melk.
3 ss olivenolje eller smeltet melkefritt smør 
1/2 ts salt
2 ss sukker (kan godt sløyfes)
3 dl Toro glutenfri kakemix. Eller vanlig hvetemel.
Litt vann, hvis røren tykner veldig. 

Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene, og la røren svelle i minst 20 min. 
Jeg tilsetter av og til vann, for å få litt tynnere pannekaker. Men du må nesten prøve deg frem og finne ut hva du liker best. 

Når du steker dem, så er det viktig at de får ligge lenge nok før du snur dem. De skal være gylne, og litt sprø. Da er det størst sjangs for at de ikke faller fra hverandre :) Og hvis du stabler dem, då blir de myke igjen. Og så er det bare å spise pannekaker sammen med det du syns er best! Jeg syns tynne pannekaker er aller best med bacon og blåbærsyltetøy. 

Mat mat mat og glede i hjertet!  
2 comments:

  1. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    ReplyDelete
  2. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my site as well and let me know what you think.


    allah barkat locket | Wonder Shapers | Dhanlaxmi Yantra |Body Buildo | Step Up Height Increaser

    ReplyDelete