Mar 9, 2011

Tomaaaat...

...er litt av lykken på jord. F.eks et godt knekkebrød med majones, klasetomat og litt havsalt. Får jeg det av deg kan du være sikker på at jeg kommer til å bli veldig glad! Jeg savner å bo i Stavanger- området, for der har de fantastiske tomater året rundt fra Wiig gartneri. Tomater fra Nederland og Spania som smaker vann er ikke helt det samme. Men stikk innom en Prix el Mega, der har de av og til inne gode Wiig- tomater. Forskjellen er som vinter og sommer, og de er verdt hver eneste krone :) Og tomaten er som poteten. Den kan brukes til alt!

Du kan for eksempel

1. Sette ovnen på 220 grader.
2. Dele en haug med cherrytomater i 2, eller store tomater i mindre biter og legge i en ildfast form. Ha over litt god olivenolje, havsalt, pepper og litt provence- urter hvis du liker det. Og kanskje litt god balsamico? Variasjon er finfint.

Sett formen inn i ovnen og skru den av. Og der kan tomatene stå for å godgjøre seg noen timer. Dette gjerne gjøres over natten. Og vips så har du halvtørka snaddertomater som du kan spise med en gang eller ha på lur.Jeg spiste dem i salat med spinat, spiss- paprika og med olivenolje og vellagra balsamico fra Oliviers & co som dressing. Mmm.

Mat er herlig!

2 comments:

  1. Fin blogg! Veldig kjekt med tips til enkle sunne studentmiddager!
    Er spent på fortsettelsen. =)

    ReplyDelete
  2. dette er nå prøvd ut og smaker helt fantastisk! takk for god inspirasjon! Hilsen en som var innom jobben din på torsdag:)

    ReplyDelete