Sep 24, 2012

Ovnsbakt seifilet og søtpotet

Ovnsbakt seifilet og søtpoteter. Og noen grønne bønner med persille :)

Herlig enkelt på en hverdag. 
Og litt gøyere enn seimiddagene som jeg lærte å lage på skolekjøkkenet.

 


Til to personer trenger du: 

ca. 350 g seifilet el annen hvit fisk
Olivenolje
1 rødløk 
Litt selleri el soltørket tomat
En liten skalk spekeskinke el lignende
Tørkede eller ferske urter hvis du har
2 ss sitron el 1 ss hvit balsamico
Salt og pepper
2 søtpoteter


Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skrell el vask søtpotetene og del dem i tynne båter. Ha søtpotetbåtene på et stekebrett dekket med bakepapir og drissle over litt olivenolje. Vend om på båtene slik at de blir dekket av olivenolje. Strø maldonsalt eller kvernsalt over båtene og sett brettet nederst i ovnen. Stek i ca 20 min.   

Legg seifileten i en ildfast form. Hvis du bruker frossen fisk er det best om den tines helt og tørkes godt med tørkepapir før steking. Hell litt olivenolje over og vend fisken slik at alle sidene dekkes av olje. Del rødløken i båter og surr den i en stekepanne på middels varme i litt olivenolje. Ha oppi selleri og evt soltørket tomat. Legg løk osv oppå og rundt fisken. Ha over salt og pepper og sitronsaft eller eddik. Dryss over tørkete el ferske urter og sett formen inn på rist i ovnen, over søtpotetene. Stek i 10 min; lenger hvis seifileten er tykkere enn 1,5 cm.  
Hvis du har noen grønne bønner el litt salat frisker det opp middagen. Stek bønnene med persille og hvitløk og drypp litt sitron over bønnene. Sitron og syrlighet på alt. Da blir det meste godt. Iallefalla bedre :)
Og når du skal spise denne herligheten, drypp noen dråper hvit balsamico el sitron og litt ekstra god olivenolje over maten. Og litt salt hvis det trengs. Og bruk søtpotetbåtene til å få opp balsamicoen eller sitronsaften. Godt godt godt.  

Og ang olivenolje: jeg bruker olivenolje til baking og steking fra O&CO. Den er fantastisk god, og den ødelegger ikke smaken på råvarene. En god olivenolje er verdt pengene:) Se i butikken din etter en fransk, spansk el italiensk olivenolje uten et norsk varemerke. Og du må som regel betale mer enn 50 kroner for en god halvliter. Kanskje du til og med har hatt med deg en god olje hjem fra ferie? Jeg syns det burde innføres ekstra bagasje på hjemflyvninger fra land i middelhavsområdet. - Én 5 liters dunk med olivenolje. Det hadde vært gøy, det :)

Mat mat mat.
Og glede i hjerte på en hverdag. No comments:

Post a Comment