Sep 4, 2012

Blomkålpuré

Blomkålpuré med trøffeloljeDet er så enkelt. Og så godt! For ikke å snakke om hvor sunt det er. Vidundermat slash supermat etter min mening. Blomkålpuré passer til all slags fisk, biff, kalv. - Det meste med andre ord. Og i denne gode lammetid er blomkålpuré perfekt tilbehør. Før spiste jeg ikke så mye blomkål, for jeg syns rett og slett kokt blomkål er litt kjedelig. Men nå spises det stadig blomkål her i heimen. I puréform da :) Jeg digger digger digger det. 


Dette trenger du: 

1 blomkål
2 ss meierismør el melkefritt margarin
Maldonsalt
Et lite dryss nykbvernet pepper
1 bitteliten klype chilipulver
Evt trøffelolje eller trøffelsalt

Fremgangsmåte: 

Del blomkålet i buketter og ha dem i en gryte. Fyll vann i gryten til det nesten dekker blomkålsbukettene. Sett lokk på, kok opp og skru litt ned når det fosskoker. Etter en stund kan du kjenne etter om blomkålsbukettene er møre. Når de er møre heller du av vannet, har oppi meierismør og setter lokket på igjen. Ikke sett gryten tilbake på direkte varme. Når smøret er smeltet bruker du stavmikser eller blender og kjører bukettene til en glatt puré. Smak til med salt, pepper og chilipulver.

Nå er det beste for pureen og få hvile seg litt. Hvis du spiser den umiddelbart kommer den ikke til å smake så veldig mye. Det er litt rart, men sånn er det bare. Det er akkurat som om smakene har blitt ristet og må finne tilbake til plassen sin. Så la blomkålpureen stå i minst 10 min før du spiser den, gjerne litt lenger. Varm fort opp og spis. Og nyt de gode smakene, da. 


Pynt med litt oregano, da. Det blir så fint!
 

Og spiser du blomkålspureen til hvit fisk, stek litt bacon eller spekeskinke og ha på toppen. Det blir godt, det! Gled deg.

Denne oppskriften på puré kan du overføre til de fleste rotgrønnsaker. Så prøv deg frem. Eksperimenter litt. Og gled deg over høstens grøde. 

No comments:

Post a Comment