Blomkålpuré med trøffelolje |
Det er så enkelt. Og så godt! For ikke å
snakke om hvor sunt det er. Vidundermat slash supermat etter min mening.
Blomkålpuré passer til all slags fisk, biff, kalv. - Det meste med andre ord.
Og i denne gode lammetid er blomkålpuré perfekt tilbehør. Før spiste jeg ikke så mye blomkål, for jeg
syns rett og slett kokt blomkål er litt kjedelig. Men nå spises det stadig
blomkål her i heimen. I puréform da :) Jeg digger digger digger det.
Dette trenger du:
1 blomkål
2 ss meierismør el melkefritt margarin
Maldonsalt
Et lite dryss nykbvernet pepper
1 bitteliten klype chilipulver
Evt trøffelolje eller trøffelsalt
Fremgangsmåte:
Del blomkålet i buketter og ha dem i en
gryte. Fyll vann i gryten til det nesten dekker blomkålsbukettene. Sett lokk
på, kok opp og skru litt ned når det fosskoker. Etter en stund kan du kjenne
etter om blomkålsbukettene er møre. Når de er møre heller du av vannet, har
oppi meierismør og setter lokket på igjen. Ikke sett gryten tilbake på direkte
varme. Når smøret er smeltet bruker du stavmikser eller blender og kjører
bukettene til en glatt puré. Smak til med salt, pepper og chilipulver.
Nå er det beste for pureen og få hvile seg
litt. Hvis du spiser den umiddelbart kommer den ikke til å smake så veldig mye.
Det er litt rart, men sånn er det bare. Det er akkurat som om smakene har blitt
ristet og må finne tilbake til plassen sin. Så la blomkålpureen stå i minst 10
min før du spiser den, gjerne litt lenger. Varm fort opp og spis. Og nyt de
gode smakene, da.
Pynt med litt oregano, da. Det blir så fint! |
Og spiser du blomkålspureen til hvit fisk, stek litt bacon eller spekeskinke og ha på toppen. Det blir godt, det! Gled deg.
Denne oppskriften på puré kan du overføre
til de fleste rotgrønnsaker. Så prøv deg frem. Eksperimenter litt. Og gled deg
over høstens grøde.
No comments:
Post a Comment