![]() |
Glutenfri lasagne med aubergine, squash og litt kanel! |
Hvis jeg lager denne formen med karbonadedeig, dropper jeg lasagneplater. Og hvis jeg vil ha med lasagneplater dropper jeg karbonadedeigen. Det har bare blitt sånn:)
Og så prøver jeg å droppe ost, selv om det er litt vanskelig. Men tynne tynne skiver av squash gjør iallefall at det ser litt penere ut :)
Her kommer 2 forskjellige ingredienslister:
Alternativ vegetar:
Olivenolje til baking og steking
2 fedd hvitløk
1 stor løk
2-3 bokser hermetiske tomater
2 ts kanel
Salt og pepper
1-2 ts sukker eller honning
2,5 dl havrefløte eller vanlig fløte
2 aubergine
2 ss honning + litt kanel
1 squash
Evt andre grønnsaker du har liggende
1 pk glutenfrie lasagneplater eller vanlige
Raspet ost eller squash til topping
Alternativ med kjøtt:
Olivenolje til baking og steking
2 fedd hvitløk
1 stor løk
400 g karbonadedeig
2-3 bokser hermetiske tomater (evt noen myke tomater i tillegg)
2 ts kanel
Salt og pepper
1-2 ts sukker eller honning
2,5 dl havrefløte eller vanlig fløte
2 aubergine
2 ss honning + litt kanel
1 til 2 squash
Evt andre grønnsaker du har liggende
Raspet ost eller squash til topping
Hvis du har noen grønnsaker som begynner å bli dvaske, passer de ypperlig til å putte i denne lasagnen. Til og med kokte poteter delt opp i skiver kan funke bra :)
Resteform er bra :)
Del aubergine i skiver på ca 0,5 cm og ha i et dørslag. Hvis det er mange mørke frø i auberginen, så strø gjerne litt salt over og la dem stå og dryppe fra seg i 20- 30 min. Dette for å trekke ut bitterstoffene og dermed unngå litt mageknip.
Hvis du har saltet auberginen, så skyll skivene i kaldt vann og tørk dem med tørkepapir.
Legg dem på et stekebrett og sprinkle over olivenolje, litt honning og kanel. Stek på 200 grader i ca 20 min.
Del squash i tynne skiver (gjerne med mandolin) og sett til side.
Surr finhakket løk og løk blankt i litt olivenolje, og tilsett evt karbonadedeig.
La den bli godt brunet før du tilsetter tomater/ hermetiske tomater og havrefløte.
Krydre sausen med salt, pepper, litt sukker og kanel. Evt litt spisskummin, malt koriander etc hvis du vil. Jeg pleier å ta et lite dryss av hver av dem:)
Legg så saus, grønnsaker og evt lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med saus, og topp med revet ost eller squash. Og gjerne litt hakket bladpersille.
Stek på 200 grader i ca 30 min eller til det bobler litt i sausen.
Lasagne med squash- topping i stedet for ost. Helt melkefri lasagne! |
Og lag en god salat med ruccola, bladpersille, søte tomater og litt mynte og server ved siden av denne lasagnen. Da får du en liten smak av det libanesiske kjøkkenet!
![]() |
Jeg har alltid en pose med hakket bladpersille i frysen. Det er så godt, og det løfter smaken på det meste :) |
God mat gir masse glede i hjertet.
Og mat med litt libanesisk smak gir meg dobbelt så mye glede i hjertet!
No comments:
Post a Comment