Mar 9, 2013

Risengrynsgrøt med kokosmelk

-->Lørdagsnostalgi. Og en tradisjon jeg har lyst til å føre videre. Det passer så bra med risgrøt på en lørdag. Kanskje fordi vi alltid spiste det på lørdager hjemme?

Denne risgrøten er helt ku- melkefri. Og veldig veldig god! Selv om du tåler vanlig melk, så bør du prøve denne varianten her! Kokosmelken gir en fantastisk god sødme til grøten, og du trenger nesten ikke sukker på toppen. Så ser den prikk lik ut som vanlig risgrøt, like hvit og fin.


Dette trenger du til 2 personer:

1 boks kokosmelk (4 dl)

5-6 dl vann

1 dl grøtris

¼ ts salt

Kanel, sukker og smør og rosinerFør jeg åpner boksen med kokosmelk pleier jeg å la den ligge i en bolle eller et litermål med varmt vann, slik at kokosmelken løser seg litt opp.


 Kok opp vann og kokosmelk.

Tilsett ris og skru ned varmen.

La grøten småkoke i 45 – 55 min, rør om innimellom. Ha i salt til slutt.

Det går sikkert an å sette den inn i stekeovnen på en eller annen temperatur hvis du foretrekker å gjøre det.

Så er det bare å kose seg!I andre land ville de kalt denne retten for søt risotto. Det høres jo hakket mer eksotisk ut, men jeg holder meg til grøt, jeg.Jeg elsker risengrynsgrøt. Lenge leve.

God lørdag, da :)
Mat mat mat og glede i hjertet!

2 comments:

  1. Takk, denne skal jeg prøve til datteren min som ikke tåler melk, men som samtidig enda er for liten til å bruke soyaprodukter :) Alle andre oppskrifter har nemlig soyamelk i seg, så ble veldig glad at jeg fant denne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! Så gøy at oppskriften kommer til nytte! Jeg skal prøve med havremelk og havrefløte en dag også. Kanskje det også blir like godt. Håper det smakte :)

      Delete