Mar 9, 2011

Laksefilet med eple,squash og fennikelGlede i hjertet og fryd i sinnet. Jeg var rent lykkelig etter å ha laget denne middagen. Ja, mat gjør meg lykkelig. Mat er virkelig noe av det fineste som finnes.

Og jeg digger laksefilet. Det er så herlig enkelt og fantastisk godt! Jeg kjøper den helst fersk i 4 pk på Rema 1000. Ferdig porsjonert og nesten helt klar til å puttes i ovnen. Og så: Hvorfor lage kjedelig laks når du kan lage fantastisk god og spennende laks? Og det tar ikke veldig lang tid å jazze opp noen laksefileter. Tro meg, det er så enkelt som det kan bli. Det lager nesten seg selv.

Til to personer trenger du litt bakepapir, to stykker laksefilet, en halv squash, en halv fennikel og et halvt eple. Og noen skiver fersk sitron er jammen prikken over i'en.
Hvis du heller vil ha noen andre grønnsaker, velg noen myke som ikke trenger så lang steketid.

1. Legg bakepapiret dobbelt, nok til at du klarer å legge over like mye som ligger under. Laksen og tilbehøret skal pakkes inn som et brev. 

2. Legg laksen på bakepapiret, og legg over finhakket fennikel og squash og eple skjært i tynne skiver. Ha sitronskivene på toppen og dryss over litt olivenolje, mild eddik, salt og pepper.

Jeg syns fennikelen har så mye god smak at en nesten ikke trenger noe annet av urter. Men hvis en dropper fennikelen ville jeg puttet på litt urter. Kanskje litt tørket mynte? Man tager vad man haver :) Eller kanskje heller hva man har lyst på.

3. Brett bakepapiret over fisken og brett inn kantene. Det er viktig at det blir helt tett slik at ingen smaker kommer ut under steketiden.

4. Putt inn i varm ovn. Ca 200 grader i 20 min. Eller noen sånt :) Iallefall til det blir ferdig. Og klar ferdig spis! - Med det du har lyst på ved siden. Og hvis en gidder, så er det gøy å lage porsjonspakker til alle som kommer på middag. Det gjør iallefall serveringen ganske så enkel. Og en kan knytte hyssing rundt pakkene eller feste sammen kantene med klesklyper (i tre)... Gøy gøy gøy!  Bakepapiret fungerer som en liten dampovn, og så lenge kantene er tette holdes all smak inni pakken. Mmm.  Og ode til Donna Hay som inspirerte meg! Hun inspirerer alltid, for så vidt. Se etter matbladet hennes på Narvesen, det er alltid en fryd å lese.


Mat er vakkert!

2 comments:

  1. Du er i gang! Gratulerer! Denne oppskriften så kjempegod ut, den tror jeg at jeg skal prøve så snart jeg kommer i nærheten av en stekeovn igjen (Sirdal har mangel på dette for min del). og så er det noe med at jeg stoler mer på deg enn en hvilken som helst kokebok, så da er det ett hakk tryggere å prøve. Bare en kommentar: kan man drysse olivenolje? :-)
    Glad i deg snuppa! Klem fra plingvild

    ReplyDelete
  2. Nei, man kan vel egentlig ikke drysse olivenolje. Sprinkle, kanskje?
    Jeg skal bruke sprinkle neste gang:)

    ReplyDelete