Honningbakte epler med olivenolje, litt eddik og en klype salt. + Et dryss kanel og en nøtt eller to :) |
Og her kommer oppskriften på disse honning- drømme- høst- eplene:
Rør ut 0,5 ss eddik, 1ss god fast honning, 1ss olivenolje og 1 klype salt i en gryte. Del 2 epler i to og fjern kjernehusene. Skrell dem og legg de halve eplene opp ned i gryta. La dem surre på middels varme i 5 minutter før du snur dem og surrer litt videre. Legg eplene i en ildfast form og strø hakkede nøtter og rosiner over. Hell over sausen fra gryta, og bak dem i ovnen på 180 grader i 10- 15 min. Det går også an å bare la dem surre ferdig i gryta - helt enkelt.
Hvis du skal ha gjester, kan du surre eplene i gryta og legge dem klare i en ildfast form. Og mens du spiser middag med de heldige gjestene dine kan du bake dem ferdig i ovnen.
Server med vaniljeis, havreis, vaniljesaus eller pisket krem... Mulighetene er mange:)
Jeg brukte foresten Lavendelhonning, eddik med honning og ingefær og en mild fransk olivenolje; alt fra O&CO (typisk, eller hva? :)
Jeg brukte foresten Lavendelhonning, eddik med honning og ingefær og en mild fransk olivenolje; alt fra O&CO (typisk, eller hva? :)
Se så fine farger høsten har! Jeg blir glad i hjerte og kjenner på fryd i sinnet:) |
Drømmeeple med vaniljeis og kaneldryss. Sukk :) |
Flammende rødt og vakkert! |
Se rundt dere hvor vakkert alt er for tiden!
Kaldt og litt surt av og til.
Men uendelig vakkert.
Og smak på høsten, da :)
No comments:
Post a Comment