Oct 26, 2011

Mat mat mat og gulrotkake i ulike vinkler :)

 
Glutenfri gurotkake med olivenolje. Og glasur uten sukker.
 
Det blir en del matlaging for tia. Litt fordi jeg vil bli flink og litt fordi jeg tar litt bilder til jobb. Så mat mat mat over hele linja. Og herlig er det! Jeg kan av og til være litt demotivert når jeg har planlagt å lage noe. Men så setter jeg igang, og da begynner energien å boble. Rart det der:) Så er det bildene da, der mye skal klaffe. Godt lys, ferdig resultat som ser passe greit ut, gode vinkler og litt stæsj. Jeg har litt å øve meg på, og jeg er absolutt ingen proff fotograf. Men jeg lærer på det langsomme viset. Og jeg liker det. Jeg skynder meg langsomt.


Og ja: her har dere fått en hel del bilder av en fotoshoot på kjøkkenet fra før krigen i bogstadveien. Kjøkkenet med skeiv ovn (kaka er faktisk litt skeiv) og en salig blanding ymse fliser og interiør. Men det er veldig veldig koselig. Eller kose-kos (som Olivier på Oliviers pleier å si :) 

Nei, hva syns dere; hvilke bilder er best? Jeg lurer litt selv, jeg. 
Men her har dere iallefall oppskriften på glutenfri gulrotkake med olivenolje. Uten melk i kaken, men med masse deilig kremost på toppen. (Den er jo valgfri) Og jeg lover: spiste bare litt av den glasuren... Jeg skal jo egentlig holde meg vekke fra sånt. Men når du blander kremost og honning med malte hasselnøtter, da er det vanskelig å holde alle løftene jeg har gitt meg selv på at nå skal jeg være flink flink. Gulrotkake med Olivenolje

Ingredienser til en 24 cm form (tid: 20 min + 1 t steking)
4 Egg
2,5 dl sukker
3,5 dl glutenfritt mel (eller hvetemel hvis du ikke renger glutenfritt)
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
2 ts kanel
½ ts salt
1 dl olivenolje Mantinea O&CO
4-5 dl revne gulrøtter

Glasur:
5 ss Honning med hasselnøtter
150 g kremost
1 ss Meierismør

Pisk egedosis av egg og sukker. Sikt i alt det tørre og vend forsiktig. Rør inn olivenolje og revne gulrøtter til slutt. Ha røren i en smurt form, og sett inn i forvarmet stekeovn på 190 grader i ca 1 time.
Lag glasur av Honning med Hasselnøtter O&CO, kremost og smør. Når kaken er avkjølt fordeler du glasuren på kaken. Pynt gjerne med valnøtter.


Litt sånn funky gulrotkake.


Bak litt da, folkens. 
Høsttid er baketid. 
Baking er kose-kos.
Og kanskje har jeg jobbet litt for mye med en franskmann som snakker norsk. Snart begynner jeg og å prate med frasnk aksent. Kosekoskos. Dere må kose dere pleier min gode sjef også å si. Og det er jeg enig i. Dere må kose dere!  
Mat mat mat. 
Over hele linja :)

5 comments:

 1. WOW!!
  Du æ så fliiink!!! Stolt lillesøster!!! :)

  ReplyDelete
 2. Etter helgens bragd som kokk på Kvinnefestivalen 2012 har du 400 nye fans og helt sikkert mange nye følgere på bloggen. Jeg er absolutt en av dem! Gleder meg til oppskrift på den grønne pistasj-dippen blir lagt ut, og til å prøve noen av de spennende oppskriftene som allerede ligger her.
  Takk for din mat-entusiasme som smitter :)

  ReplyDelete
 3. Men denne gulrotkaka er slett ikke glutenfri!! Gluten finnes i hvetemel, så selv om den er uten melk, så er den ikke glutenfri. De som skal ha glutenfri kost selv, vet dette, men det er litt farlig å utgi noe for å være glutenfritt for dem som bare skal lage det en gang i mellom. Folk med cøliaki ville blitt veldig syke av denne kaka!

  ReplyDelete
 4. Tusen takk til slikkepott for hyggelig kommentar!Det var litt av et kick lage mat til så mange :)

  Og til unknown: Det har rett og slett skjedd en glipp her, og det beklager jeg. Jeg baker den ALLTID med glutenfritt mel, men oppskriften har jeg laget til bedriften jeg jobber for, og jeg glemte å bytte ut vanlig mel med glutenfritt mel. Men jeg tror de fleste egentlig forstår det.

  ReplyDelete