Feb 29, 2012

Skrei en papilotte - med grønnsaker, mango og chorizo

Innpakket skrei bakt i ovnen med grønnsaker, chorizopølser, chiliolje og mangoeddik!Dette var godt, veldig godt! Når du pakker maten inn og baker den i ovnen holdes all smak og lukt inni - mye smak med andre ord! Du kan gjøre de med det meste. Denne gangen ble det skrei, grønnsaker, mango og chorizo pølse.  


Ingredienser:
800 gram skrei delt i 4 stykker, uten skinn
8 kvadratiske biter matpapir, ca 25 x 25
4 x ca 30 cm hyssing
Olivenolje til baking og steking O&CO
2 chorizo pølser
1 rødløk
1 stor aubergine
1 gul paprika og 1 grønn paprika
1 mango
Chiliolje fra O&CO
Eddik med mango fra O&CO
Finhakket koriander
salt og nykvernet pepper
Fersk koriander til topping etterpå
           

Begynn med å dele auberginen i store terninger, og legg i et dørslag. Strø over litt salt, rist godt og sett i vasken. Saltet vil fjerne noen av bitterstoffene. Del grønnsakene, mango og chorizopølsene i omtrent like store terninger som auberginen. Når auberginen har rent litt av seg, skyller du gjennom med litt kaldt vann, og tørker terningene lett på tørkepapir. Sett ovnen på 100 grader. 


Varm olivenolje i en stekepanne og surr rødløken blank, sett til side. Ha oppi aubergine og surr den myk, ha oppi med løken. Gjør det samme med paprikaen, chorizopølsene og til slutt mangoen. Vend inn 1-2 ss chiliolje, 1 ss eddik og en klype salt og pepper i de varme grønnsakene. Legg 2 og 2 ark med bakepapir ved siden av hverandre, og fordel grønnsaksblandingen på dem.Legg et stykke fisk på toppen og gi dem et dryss salt, pepper og finhakket koriander. Brett bakepapiret rundt og knytt fest med hyssing. Hvis du lager mat til mange kan du bruke store filetsider og pakke inn i større biter med bakepapir. Stek de små pakkene på et stekebrett på 130 grader i 15 min. Hvis du lager større pakker må de steke noe lenger. Fine, fine små pakker! Tenk så gøy å ha noe sånt på tallerken sin!


Topp fisken med masse fersk koriander og litt chiliolje før du spiser. 


Jeg serverte poteter gratinert med parmesan og chiliolje ved siden av fisken. Nydelig!

Prøv dette da, det er veldig veldig godt. Og GØY! Jeg liker mat som ser gøy ut.
Det er veldig enkelt. Det kan lages klart i forveien. Og det kan tas med på tur og stekes på bålet hvis du pakker det inn i folie. Påskemat? Kanskje det, kanskje. 

Mat er gøy!
 

No comments:

Post a Comment