Mar 23, 2012

Verdens beste (sitron)kylling! Med noge attåt.Sitronkylling, søtpotetstappe og eple- og løk-kompott

Ganske ofte er dette det absolutt beste jeg vet. Veldig ofte. 
Sitronkylling. Verdens beste kylling og såre enkelt å lage. Middagstips for helgen.
- Eller middagstips for alle dager, tror jeg. Og perfekt til søtpotetstappe!Jeg spiser sjelden kylling på andre vis enn dette. For det finnes ikke noe bedre for min munn. Iallefall foreløpig, så får vi se om noe annet dukker opp en gang. Man vet jo aldri :)


Til 4 voksne personer trenger du:

1 rå kylling, hel eller delt opp (eller 6-8 rå kyllinglår)
3 sitroner
2 ss Herbes de Provence (eller tørket oregano)
Salt og pepper
3 fedd hvitløk
2 dl god olivenolje


Alternativ 1 med kyllingbiter/ lår:

Varm opp litt olivenolje i en stekepanne. Ha salt og pepper på kyllingbitene, og stek dem et par minutter på hver side. Skru ned varmen litt etter litt så det ikke blir for varmt. Jeg pleier å ha på fullt med en gang, så skrur jeg ned til 5 og etter litt til 4. Viktig at det ikke begynner å ryke slik at maten svir seg. Når du steker kyllingen litt på forhånd vil mer kraft komme frem etterpå. Har du dårlig tid kan du ha alt i den ildfaste formen med en gang og steke det litt lenger, det funker det også.

Ha kyllingen og stekesjyen fra panna i en ildfast form. Press minst to sitroner over. Dryss over Herbes de Povence eller oregano, fingersalt og pepper. Fordel hakket hvitløk i formen og hell over olivenoljen. Her er det bare å være raus! Jo mere jo bedre? Jeg vil si ja:) Etterstek kyllingen i ovnen på 200 grader i ca 30 min. Kyllingen pleier å være ferdig når det bobler i sausen og litt på toppen av kyllingbitene.

  


Alternativ 2 med en hel rå kylling:

Plasser den rå kyllingen i en ildfast form og ha over de samme tingene som i alternativ 1. Du kan evt blande alt i en skål først og så helle det over, men det er egentlig ikke nødvendig. Stek kyllingen på 190 grader i ca 1 time. Stikk en kniv inn mellom låret og brystet for å sjekke om den er ferdig. Siver det klar saft ut er den klar til å spises. Kommer det blodig veske ut må den steke litt til.
Tips: Formen med kylling kan gjøres klar på forhånd slik at du bare setter den inn i ovnen en stund før dere skal spise. Evt kan du steke den lenge lenge på veldig lav varme, og skru opp temperaturen når middagen nærmer seg. 

Server kyllingen med søtpotetstappe og denne eple- og løk-kompotten som det kommer oppskrift på under her. Hvis du ikke syns det er godt må du ringe meg eller noe. Du og du, mat mat mat. Hele tiden. 

:) 

Løk-kompott á la Ingeborg 


 


Du trenger:

2 epler
1 squash
2 rødløk
Olivenolje
2 sitroner


Del alt opp i tynne "fyrstikker". Ha alt i en gryte og surr i olivenolje på svak (!) varme lenge lenge. Når alt har begynt å bli mykt presser du over sitron og lar det stå litt til. 
Dette er det første jeg begynner med når jeg lager sitronkylling og søtpotetstappe.


Nyt de gode smakene sammen! Alle disse tingene sammen; søtpotetsatppa, sitronkylling og kompott er skikkelig helgekos! 
God helg, da! Håper dere kommer til å kose dere med masse god mat!

2 comments:

  1. Det BESTESTE jeg vet om. Hilsen Maria

    ReplyDelete
  2. Hei! Nå lager jeg sitronkyllingen for tredje gang. Kyllingen blir utrolig saftig og smakfull på denne måten, digger det!! Takk for oppskriften! Mvh Ingvar

    ReplyDelete