May 11, 2011

Da isen ble til epleslush





Epleslush; for en herlig sak! Det hele begynte med en meget mislykka eplesorbet. Smaken var god, men konsistensen var kornete og isete. Min gryende selvtillit på sorbetfronten fikk seg en knekk. Jeg gikk og grunnet lenge på hvorfor det ble sånn, helt til jeg pratet med en fransk konditor. - Han var som sendt fra himmelen! Jeg fikk rett og slett sjelefred. Han fortalte meg at det ikke var så lett å lage sorbet eller is av eple, for det har bare ikke den rette konsistensen.Og jeg kommer til å prøve meg på islaging igjen!

Så skulle jeg da prøve å fotografere denne isen min da. Jeg glemte den litt, og da gikk det opp for meg at den nesten ble som slush. Så jeg lot den smelte enda litt til. Og plutselig har jeg funnet sommerens leskedrikk.












I stedet for å lage sukkerlake, røre is og hele den pakken, kan en bare ta grønne syrlige epler i biter + isbiter og litt eplejuice, kjøre blandingen i blender og vips: Epleslush.

Jeg gleder meg til sommeren!

1 comment: