Oct 7, 2011

Rosa mat






 


Tenk at mat kan være så vakkert.Og så enkelt
Rødkål, bakte rødbeter og litt rødløk marinert i sitron. Og olivenolje og litt mild eddik. - Det er rett og slett alt som skal til for å lage en knæsj rosa salat. Jeg digger rødbeter! Mest på grunn av smaken, men litt på grunn av fargen også:) Men jeg er ikke så glad i rå rødbeter, så jeg baker dem  i ovnen 1 time på 190 grader (pakket inn i folie med skallet på; det er lett å rive av etterpå ). Det blir knallgodt og alle vitaminene bevares.








Jeg brukte en hvit balsamico med eple og olivenolje presset med basilikum. Sødmen i eddiken gir en fin motvekt til pepperaktigheten i rødkålen, og basilikumoljen gir en fin kontrast til rødbetene. Og når alt får stå og trekke en stund skjer det en kjemisk reaksjon med eddiken og grønnsakene: eddiken åpner porene på grønnsakene og trekker ut masse smak (det samme skjer når du bruker sitron). Det er gøy, det! Og tenk at mat kan smake så godt uten nesten å jobbe for det!

Og hvorfor koke grønnsaker når eddiken kan gjøre det for deg?
Mat er gøy!

No comments:

Post a Comment