Aug 2, 2012

Salatdressing...eller vinaigrette som det også kalles. Og hjemmelaget vinaigrette er en smule bedre enn ferdigblandet vinaigrette fra butikken, Thousand Island og Hamburgerdressing. Den gjør litt mer for salaten enn bare å overdøve den totalt. 
Vanskelig? Ikke i det hele tatt. Dyrt? Nope. Mye billigere enn kjøpedressing.

Du kan ha den på et glass eller en flaske i kjøleskapet og riste litt på den før bruk. Holder seg et par uker i kjøleskapet. Salat og grønnsaker trenger god dressing, den gir og fremhever masse masse smak. Ha den på grønn salat, kokte grønnsaker og potetsalat. Og mye mer.

Til en vanlig vinaigrette trenger du:

0,5 dl Hvitvinseddik
1 ts Dijon sennep
1- 2 fedd hvitløk, finhakket
1,5 dl olivenolje, en passe god en :)
Salt og pepper
Bittelitt sukker

Bland eddik, sennep og hvitløk i en skål. Visp inn litt og litt olje. Smak til med salt, pepper og sukker.Tadaa, ferdig. 
Hvis du ikke har eddik kan du bruke fersk sitronsaft. Og i stedet for sukker kan du bruke honning eller lønnesirup. Og jammen er det mange andre variasjoner også! 
 
Og en liten ting: Hvis olivenoljen du bruker smaker veldig beskt, kommer ikke dressingen til å smake veldig godt. Med andre ord: det lønner seg å betale minst 50 kr for halvliteren til salatbruk. 

Spis salat. Det er godt godt godt med god dressing på. Og ikke bare spis isbergsalat. Prøv hjertesalat, crispisalat og rød ekebladsalat. Det ser så fint ut og så knaser alt helt forskjellig i munnen. Gøy!  

Salatglede i hjertet og fryd i sinnet :)


No comments:

Post a Comment