Nov 14, 2012

Pasta + squash = rask middag!


Squashens smakløse tid er forbi. Trikset er å surre den myk, - langsomt på middels varme. Hvis varmen er for sterk syns jeg at smaken 'brennes' bort. Men når den gode milde smaken har kommet frem med middels varme og litt god tid, så trengs det ikke så mye i tillegg :) Squash er en litt sånn tricky grønnsak. Jeg liker den ikke veldig godt rå, og i mange retter syns jeg den drukner helt i andre smaker. Men tilberedt riktig smaker den jo fantastisk! Og ikke skjør squashen i stykker da. Det er så mye gøyere å spise den når den ser fin ut. Så bruk ostehøvel eller mandolin og lag tynne, lange, smale skiver. Vakker mat gjør livet gøyere!



Du trenger: 
Glutenfri eller vanlig pasta, gjerne av typen papardelle
Olivenolje
Hvitløk
Løk
Squash
Salt, pepper,tørkede urter
Evt spekeskinke, chorizo eller kantareller

Sett en gryte med vann på kok til pasta. Finhakk hvitløk og skjær løk i tynne strimler, surr blank i olivenolje på svak varme. Skjær squash i tynne strimler eller skiver og ha oppi med løken. Surr den også myk, og skru av varmen. Når pastaen er kokt heller du av vannet og vender den inn med løken og squashen. Smak til med salt og pepper og kanskje litt tørka urter. Og en dash med god olivenolje. Og hvis du har litt spekeskinke, chorizo eller kantareller passer det perfekt! 

Vips, god mat! - På en travel lesedag. Eller arbeidsdag :) 



 Mat mat mat og rask mat i hjertet!

No comments:

Post a Comment