Nov 13, 2012

Tilslørte Olivenpiker til trøst.
Først må jeg bare si: skole skole skole. Det er grunnen til at det ikke har vært så mye aktivitet her i det siste. Bokrapporter og essay og huff og huff! Skulle gjerne byttet hundrevis av sider med teorier om krig og fred og religion og sånn med herlige oppskrifter i stedet! Ok, da. Det er litt gøy med krig og fred og religion og sånn. Men det er litt trist å ikke ha tid til matblogging! Men en mnd igjen nå, så er jeg ferdig med første semester av fire. Og 12. desember blir en fin dag! Da blir det mat mat mat hele tiden!
Men litt glede i lesekaoset kan man unne seg! Og da blir det rett og slett en klassikerdessert med en liten vri. Jeg kaller det tilslørte olivenpiker. Litt fordi jeg bruker et syltetøy fra Oliviers & CO. Men egentlig fordi det høres mye gøyere ut!

Oppskrift til 2 personer: 

2 store norske Aroma- epler
1/2 dl vann
1-2 ss lønnesirup
3 ss eplesyltetøy eller syltetøy med klementin og kanel fra O&CO
Evt litt kanel
6 knuste kjeks, evt canistrelli med anis fra O&CO. (Jeg brukte glutenfrie marie kjeks) 
Litt olivenolje og maldonsalt 
Vispet kremfløte eller havrefløte
Pynt: raspet epleskall 
Begynn med pynten: bruk et rivjern og rasp av det ytterste av epleskallet på et tynt ark. 
Skrell eplene, fjern kjernehusene og del dem i terninger. Ha dem i en gryte med vann, syltetøy og lønnesirup. Kok opp og la det småkoke i ca 10 min, avkjøl. Smak til med mer lønnesirup, kanel eller sitronsaft. Eller det du måtte like sammen med epler :)

Knus kjeksene og ha dem i en stekepanne med 1 ss mild olivenolje eller nøytral olje og et lite dryss maldonsalt. Rist det i noen minutter på middels varme. 
Visp krem og ha i en sprøytepose.    Finn frem de peneste glassene du har og legg eplekompott, kjeks og krem lagvis. Ha en skikkelig god klatt med krem på toppen og dryss over de rosa fnuggene av raspet epleskall. 

Obs obs obs: Det er ikke sikkert det blir like pent med vispet havrefløte som med vispet kremfløte. Men sånn er det vel bare. Vi som ikke spiser kremfløte får kose oss med bildene, iallefall! Så kan vi late som om havrefløten vår ser like fin ut :)


 

 Mat mat mat og epler i hjertet!
No comments:

Post a Comment